söndag 1 februari 2015

Snart står Sverige ensamt

Vad kommer att hända framöver?

Frågan är hur länge Sverige får ingå i den Nordiska gemenskapen? Vi har läst om Norge som vill skärpa gränserna mot Sverige. Nu läser vi hur Danmarks socialdemokrater oroas över den minst sagt extrema asylinvandring som sker till Sverige.

Danmarks justitieminister Karen Hækkerup (S) förbereder sig för samtal med den svenska regeringen. Dansk folkepartis Søren Espersen, trycker på för att Danmarks regering måste ta upp detta med Sveriges regering. Radikale Venstres gruppledare Camilla Hersom, säger att Reinfeldts invandringspolitik passerat gränsen och att Danmark aldrig tänker ta efter. Den konservative politikern Rasmus Jarlov, säger att Sverige är på väg mot en kollektivt självmord.

Varför lägger sig Danmark i om Sveriges regering och riksdag vill sänka landet i ett kaos av havererad välfärd, konflikter och problem? Jo, har du än gång blivit svensk medborgare kan du röra dig fritt inom EU och du har rätten att bosätta dig i Danmark och få del av landets välfärd. När jobben inte finns, bostäder saknas och problemen växer sig högre i Sverige, kanske många blickar vänds mot vårt södra grannland. Snart börjar väl också övriga Europa vända Sverige ryggen av samma anledning.

Partierna i Danmark är eniga, till skillnad från detta allt märkligare land. Danmark vill inte anamma Sverige asylpolitik och den som tror att något europeiskt land vill gå den väg vår regering och riksdag stakat ut, kan nog fortsätta drömma.

Källa: Berlingske

Den danske samhällsdebattören Henrik Day Poulsen tror t.o.m. att Sverige kan komma att kastas ut ur den nordiska gemenskapen, då Sverige allt mer fjärmar sig från de nordiska ländernas värderingar, kultur och samhälle. Poulsen konstaterar att Sverige inte längre är det land han en gång lärde sig älska och vi kan bara konstatera att han långt ifrån är ensam.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar