fredag 13 november 2015

Problem

Polisen fick undsätta Björklidens personal

9 november 2015En man på flyktingboendet i Knäred blev så arg att han började kasta tallrikar omkring sig.

Två i personalstyrkan blev livrädda och de har inte gått tillbaka till arbetet efter händelsen. 

Det hela utspelade sig på flyktingboendet Björkliden vid lunchtid på söndagen. Bråket ska ha rört sig kring boendets regler om att man inte får ta in mat på rummen.

– Det händer ändå, men vi säger till dem. I det här fallet ska det ha varit så att en man kom med kyckling från dagen innan och ville få den uppvärmd, berättar Jokarjo AB:s platschef på Björkliden Patrik Duivens.

Han fortsätter:
– Personalen sade nej och påpekade att man inte får ha mat på rummen av sanitära skäl. Då såg han rött och slängde tallrikar i väggen.
Personalen fick mat och tallrikar på sig. Jag har fortfarande inte hela bilden klar för mig, men en i personalen ska ha skadat handen. De blev naturligtvis jätteupprörda och låste om sig. Polisen fick komma.

Enligt de uppgifter polisen hade på måndagen ska mannen ha kastat tallrikar mot personalen så att de fick ducka.

– Landsmän till mannen anslöt och började skrika mot personalen som låste in sig i köket. Där ringde de sina chefer och polisen. Personalen var inte kvar när vi kom, säger Laholmspolisens utredare Kenneth Persson.

Brottsrubriceringen var i går ofredande, men Kenneth Persson tror att det kommer att ändras till försök till misshandel.

Två personer i personalen blev så rädda att de inte kom till jobbet på måndagen.

– De är sjukskrivna, bekräftar Patrik Duivens som tillägger att de har blivit eller kommer att bli erbjudna krishantering efter händelsen.

En av de Jokarjo-chefer som blev uppringda av personalen medan de satt inlåsta i köket är Lulu Mårtensson. 
Hon säger att hon försökte bilda sig en uppfattning om förloppet via telefon men att samtalet bröts hela tiden.

– NN (uppringaren) var oerhört skärrad först men lugnare vid tredje samtalet, säger Lulu Mårtensson som kallar händelsen ”förfärlig och oacceptabel”.

– Att låsa in sig och ringa 112 var helt rätt. Jag hade önskat att det fanns ett 113 till Migrationsverket så att de kunde komma med en jourbil och hämta bråkstaken. 
Det kommer nog att bli många sådana här incidenter i framtiden i vårt avlånga land, säger Lulu Mårtensson som dock påpekar att det är första gången som det skrivs en incidentrapport på Björkliden.
HENRIK WILLIAMSSON


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar