söndag 20 mars 2016

Byt Skola

Rektorns uppmaning
 till klassens enda svenska elev: 
Byt skola!


12-årige Johan är den enda svenska eleven i sin klass på Centralskolan i Kristianstad, en skola som präglas av hot och våld. Men när Johans mamma Karin försöker ta upp problemen med skolans rektor får hon veta att det vore bättre om Johan byter till en annan skola.
– Detta säger hon när min son är i rummet och hur kände han sig då? frågar sig Karin.


Förra helgen skrev Fria Tider om hur skolbarn på Centralskolan i Kristianstad misshandlas av de nyanlända invandrarelever som kommit till skolan i samband med asylkaoset. Flera föräldrar hade då bestämt sig för att hålla sina barn hemma från skolan för att de ska slippa bli misshandlade.

– Mina barn har varit hemma sedan i onsdags, de har inte känt sig trygga och jag har inte velat tvinga dem dit, berättade mamman Malin för Fria Tider.

Sedan förra artikeln publicerades för en vecka sedan har även lokaltidningen uppmärksammat problemen på skolan, men undviker att skriva om att det rör sig om nyanlända invandrarbarn. Flera läsare har dessutom hört av sig till Fria Tider, några av dem föräldrar som har sina barn på skolan och som bekräftar bilden av en skola präglad av bråk, hot och våld.

Ensam svensk
En av dem som hört av sig är Karin, mamma till 12-årige Johan som går i sjätte klass på Centralskolan. Karin berättar att Johan haft svårt att passa in och få kompisar bland invandrarbarnen eftersom de inte pratar svenska.

– Johan är ensam svensk i sin klass. Och visst, vissa av dem har varit här ett par år men när det bara är utländska och de pratar sitt språk. Om de pratar arabiska så släpper de inte in honom, berättar Karin för Fria Tider.

Johan har inte råkat ut för lika grovt våld som flera av de andra barnen på skolan. En flicka blev till exempel påhoppad och fick huvudet dunkat i marken så hon fick hjärnskakning, en annan tog invandrarbarnen struptag på och försökte strypa medan en tredje blev påhoppad och slagen blodig utan att någon vuxen ingrep.
Vad hände igår den 19 mars 2016?

Sex personer med ambulans till sjukhus efter att flyktingbarn löpt amok i Orsa

Publicerad 19 mars 2016 kl 15.03   Av Mattias Albinsson

Storbråket inleddes på ett boende för ensamkommande flyktingbarn som ligger i anslutning till Ungdomens hus. Enligt ungdomsgårdensFacebooksida blev männen osams om ett biljardbord och bråket eskalerade därefter utanför ungdomsgården.

– Det började vid något som heter Ungdomens hus och där finns det ett asylboende för ensamkommande flyktingbarn, berättar polisens vakthavande befäl Jonas Häll för Fria Tider.

– Det var där inne som bråket påbörjades, sedan gick de ut därifrån och fortsatte bråket ute på stan mellan de här två grupperingarna, fortsätter han.

Så det var två grupper av ensamkommande barn som slogs mot varandra?
– Ja, så har vi förstått det.

Ofta när det blir bråk mellan asylsökare brukar det handla om konflikter mellan olika etniska eller religiösa grupper. Men polisen vet inte om det var det som var orsaken även denna gång.

– Jag har inga uppgifter om att det skulle vara baserat på etnicitet, säger Häll.

Sammanlagt deltog ett tjugotal flyktingbarn i bråket och de rörde sig från Ungdomens hus vidare till Järnvägsgatan i centrala delarna av byn. De beväpnade sig och misshandlade varandra med tillhyggen.

– Genom att en person hade en skärskada i en hand så misstänker vi att det var något vasst föremål till exempel en kniv som har använts, säger Häll.

En person hade dessutom ett armbrott efter att ha misshandlats. Ingen har ännu gripits för storbråket i Orsa sent igår kväll.

– Vi har ingen frihetsberövad och det gäller fortfarande, säger Jonas Häll.

Vad händer i Sverige?
Klicka

Andra länkar här:

http://regeringsfallet.blogspot.se/Mina andra Länkar:


Det finns fler:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar