måndag 30 mars 2015

Muslimer islamer har rätt att våldta svenska kvinnor nu enligt domare

Var med vid våldtäkt – frias ändå, av domare.


Publicerad 30 mars 2015 kl 19.49

INRIKES.En 30-årig arab som deltog när en ung svensk student blev våldtagen i Uppsala frias nu helt. Detta trots att det står klart att han hade sex med den mycket kraftigt berusade kvinnan – och trots att hans medbrottsling redan hade blivit dömd för brottet. Domen är en "skandal", enligt en rättsexpert.

Det var en kväll i mars förra året som den unga kvinnan skulle åka hem från en fest på Stockholms nation i centrala Uppsala.

Hon erbjöds enligt domen skjuts hem i "en liten bil med utländska män" – men istället för att köra hem henne tog männen med sig henne till en lägenhet där hon våldtogs analt och vaginalt.

En av männen som deltog i våldtäkten dömdes i december förra året till två och ett halvt års fängelse efter att hans dna påträffats i ett register i Nederländerna, vilket Fria Tider rapporterade om då.

Men en annan 30-årig arab som åtalats för våldtäkten frias nu helt av Uppsala tingsrätt.

En tredje man, som körde svarttaxin och var med i lägenheten, berättade i rätten att kvinnan – som enligt analys från Rättsmedicinalverket hade en promillehalt på 1,7 vid tillfället – grät medan 30-åringen hade sex med henne. Det var tydligt att hon inte ville, och enligt vittnet gjorde hon mer motstånd mot 30-åringen än mot den andre mannen, som dömdes för våldtäkten – bland annat genom att knuffa på hans axlar.

Kvinnan fick efteråt skjuts hem av chauffören och hittades i närheten av sin bostad i ett "hysteriskt" tillstånd. Hon berättade då att hon hade blivit fasthållen av flera personer. I den efterföljande utredningen påträffades sperma från minst två män på kvinnans livmodertapp, vid analöppningen samt på hennes strumpbyxor. Hon hade också blåmärken och rivsår på kroppen.

Men enligt Uppsala tingsrätt ska den åtalade 30-åringen gå fri, trots att han erkänt samlaget. Enligt domen brister nämligen vittnet i trovärdighet eftersom han som svarttaxichaufför riskerade att själv bli misstänkt för brott med anledning av händelsen. Till det kommer att han hördes av polis för första gången ungefär tio månader efter händelsen.

Dessutom är inte de skador som kvinnan uppvisat tillräckligt bevis för att 30-åringen ska ha hållit fast henne under samlaget, enligt rättens bedömning. Inte heller anses det bevisat att mannen utnyttjade det faktum att kvinnan befann sig i en "särskilt utsatt situation", eftersom han säger att han inte uppfattade henne som berusad trots promillehalten på 1,7.

Juristen och sexbrottsforskaren Eva Diesen säger till Uppsala Nya Tidning att den friande domen är "en skandal". Enligt henne visar både vittnesuppgifterna och rättsintyget att kvinnan faktiskt blev våldtagen.

– Det har varit dålig bevisvärdering av tingsrätten och dåligt underbyggda resonemang, säger Diesen till lokaltidningen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar