torsdag 6 mars 2014

Sex äldre kvinnor bestulna av zigenska tiggare

Sex äldre kvinnor bestulna av zigenska tiggare

Under onsdagen blev sex kvinnor som befann sig på Trädgårdstorget i Linköping, bestulna på sina plånböcker. Polisen misstänker att en tjuvliga är i farten. Det var mellan klockan 13.00 och 14.30 på onsdagen som stölderna skedde. Fem äldre kvinnor samt en kvinna i medelåldern drabbades när minst två tjuvar agerade tillsammans för att komma över plånböcker.

– Stölderna tycks ha skett när kvinnorna klev på olika bussar, säger utredningsbefälet Robert Aldén till Corren.
 
Enligt de vittnesuppgifter som polisen har fått in ska det ha rört sig om två manliga gärningsmän. Men det finns även uppgifter om att två kvinnor har varit synliga vid stölderna.


– Det är inte omöjligt att det är två män och två kvinnor som har samarbetet. Ett vanligt tillvägagångssätt är att den ena gärningsmannen uppehåller busskön medan den andra gärningsmannen utför själva stölden.
Polisen har gott hopp om att få fram bilder på tjuvarna då bussarna i stadstrafik är utrustade med övervakningskameror.


– Men det är inte säkert att gärningsmännen finns kvar i Linköping. De kan ha tagit sig till en annan stad för att begå liknande brott, säger Aldén.
– Det är fult att ge sig på äldre kvinnor på det här sättet och vi har upprättat sex anmälningar om grov stöld.
 
 
Som vi berättat om tidigare är Linköping nerlusat av tiggare, som numera är av den mer aggressiva och mer tjuvaktiga sorten. Linköpings kommun skänkte nyligen 850 000 kr till att dessa skulle ha någonstans att bo och kunna få mat. Detta är tacken.

Enligt uppgift vi på eXponerat har fått har det kommit in fruktansvärt mycket klagomål på dessa zigenare till politikerna. Människor ringer även polisen som säger de inte kan göra någonting.

Det sitter eller går omkring tiggare på nästan var tionde meter, i centrum av sta´n, och kör upp lapp i ansiktet inte bara en gång utan flera, om att de vill ha pengar. Eller så väser de: kronor, kronor i en aldrig sinande ström. Till och med på sjukhuset sitter de och tigger.

 Lokaltidningen Corren har under en
längre tid kört med snyfthistorier om zigenare.

På bilden vi har, är en av tiggarna inringad, det är en tjej vet vi, men inte om hon är inblandad i fickstölderna. Hon har tydligen funnits på Trädgårdstorget under en längre tid enligt uppgift vi fått.

Vi skrev alldeles nyss om:  Zigenare sk Eu-medborgare fick vardera tre års utvisning, som åkte fast i Norrköping. Bara fyra mil mellan dessa två städer.
Relaterat:Försök till stöld på Hemköp i Linköping
”Hjälp zigenarna annars ökar tiggeriet”
Ryttargårdskyrkan i Linköping blir härbärge för zigenska tiggare
Härbärge för zigenska tiggare planeras i Linköping


Läs mer här: http://www.exponerat.info/sex-aldre-kvinnor-bestulna-av-zigenska-tiggare/#ixzz2vEK2X9MQ


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar